• Chinese keuken nieuwe stijl

DSC_7927Restaurant China Palace is in een modern jasje gestoken. Het interieur, de keuken, en het servies zijn volledig vernieuwd. Deze veranderingen gaan hand in hand met de ontwikkeling van een nieuw menu. ,,We noemen ons nu Asian Restaurant, in plaats van Chinees Indisch Restaurant,’‘ vertelt Susan Cheng, gastvrouw van China Palace. ,,Het menu bestaat uit kleine gerechten, allemaal met hun eigen subtiele smaak, die tot een maaltijd gecombineerd worden. Het is vergelijkbaar met tapas, maar dan Aziatisch”, legt Cheng het nieuwe concept uit.

In het afgelopen half jaar heeft China Palace proefgedraaid met het nieuwe menu, en merkte dat dit bij de klanten in de smaak viel. Op de nieuwe menukaart staan Chinese, Japanse, Thaise en Indische gerechten, allemaal als kleine hapjes, en bedoeld om te combineren. Klanten kunnen kiezen of ze zich willen laten verrassen door chef-kok Jim Jin, of dat ze graag zelf hun menu samenstellen. ,,Meestal bestaat een menu uit ongeveer twaalf gerechten, maar als mensen daarna nog trek hebben dan serveert Jim gewoon nog een paar gerechten extra”, zegt Cheng. Jim Jin, de echtgenoot van Cheng, is altijd bezig om zijn eigen specialiteiten te ontwikkelen. Hij gaat daarvoor op reis naar Azië om nieuwe gerechten te ontdekken, en wint regelmatig prijzen bij wedstrijden tussen chef-koks. Al die inspiratie kan hij nu kwijt in de nieuwe menukaart.

Cheng merkt dat de klanten soms nog wel even moeten wennen aan de nieuwe menukaart. Ze vindt het leuk om mensen dingen uit te laten proberen: ,,Mensen die normaal geen vis eten, stel ik soms voor toch een visgerecht te nemen. En dan merken ze dat vis best lekker kan zijn.” Ook het wachtende publiek voor de afhaalmaaltijden zet ze een aantal van de nieuwe gerechten voor zodat ze er kennis mee kunnen maken. Het afhaalmenu is overigens wel traditioneel Chinees Indisch gebleven, en sinds kort is er sushi aan toegevoegd.

Deel:
Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someonePrint this page